BLOG

Tid til at vide

Kopernikus, Darwin, Freud, ”a man on the moon” eller en mulig Mars-landing. Alle de store gennembrud i verdenshistorien var skabt, fulgt og efterfulgt af spørgsmål: Hvordan? Hvorfor? Hvornår?

Spørgsmålene var nødvendige på rejsen mod større indsigt, og vores tidsalder sætter tykt streg under de indbyggede paradokser – man får kun de store svar, hvis man stiller de store spørgsmål.

Vi er ved at drukne i information – men hvor er indsigten?

Vi har informationer i tonsvis. Indbakken vokser faretruende, mens vi er til møde med medarbejdere, kunder, partnere og leverandører. Samtidig samler virksomheden information i tera-byte-klassen om produkter, interessenter og kunder.

Derfor taler vi om et videnssamfund, selv om bekymrende mange personer i dansk erhvervsliv savner reel indsigt og viden om deres stakeholders, marked og muligheder. Jeg oplever det, når vi taler med beslutningstagerne i danske virksomheder. De savner viden, der udvider handlemulighederne og styrker handlekraften, og de frygter risikoen for at miste omgivelsernes tillid og personlig troværdighed.

Information findes der rigeligt af, men er du i stand til at filtrere mængden af information og finde de indsigter der vigtigst for din forretning?

Information findes der rigeligt af, men er du i stand til at filtrere mængden af information og finde de indsigter der vigtigst for din forretning?

Der er dog store håb forude. Det kunne jeg konstatere ved Wilkes Inspirationsdag 2012 hvor videbegærlige forretningsfolk delte deres erfaring og best practices om netop at udnytte indsigt til at drive bedre resultatskabelse.

Har du også mod på at udfordre dig selv?

De store spørgsmål kommer fra modet til at udfordre sig selv, intuitionen og konventionerne. Det så vi mange eksempler på og jeg deltog i perspektivrige samtaler om netop dette emne. Mod handler også om at åbne op og lave ”Co-Creation” på forretnings- og indsigtsprojekter.

At gå fra et kunde/leverandør forhold til et tættere samarbejde mellem kunde og konsulent giver ikke kun bedre projekter, men det er også mere effektivt. Og ofte også både sjovere og mere udviklende.

Er du en af dem som ikke nåede forbi vores inspirationsdag så fortvivl ikke. Efteråret byder på flere interessante gå-hjem-møder hvor der er tid til at vide.

 

Billede: verbeeldingskr8 via photo pin cc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

     

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk